Škampi na roštilju

Sastojci
KoličinaSastojci
1kg
Škampa30g
Azijski mix - micro green1/2kom
Sok od naranče4žlice
Soja sosa1žlica
octa1žlica
Ulja1žlica
Meda1češanj
Češnjaka1/2kom
Čili papričice1prstohvat
SoliKoraci
Pripremite sos
Pomiješajte sok od naranče, soja sos, med, ocat, i čili papričicu.
Zagrijte ulje i počnite.
Zagrijte ulje te dodajte sitno nasjeckani češnjak. Miješajte pa minuta, a zatim češnjaku dodajte miks sa sokom od naranče.
Miješajte umak
Miješajte dok se umak ne reducira. Dio umaka odvojite te njime premažite škampe, a dio ostavite za posluživanje.
Škampare pecite na roštilju
Tako marinirane škampe pecite na roštilju. Dovoljno je 5-6 minuta.
Poslužite
Poslužite uz umak i mikro zelenje azijski miks.