Škampi na roštilju

Skampi s zara
Vrijeme pripreme45 minuta
Težina pripremeLagano
Porcije6

Sastojci

KoličinaSastojci
1kg
Škampa
30g
Azijski mix - micro green
1/2kom
Sok od naranče
4žlice
Soja sosa
1žlica
octa
1žlica
Ulja
1žlica
Meda
1češanj
Češnjaka
1/2kom
Čili papričice
1prstohvat
Soli

Koraci

Pripremite sos
Pomiješajte sok od naranče, soja sos, med, ocat, i čili papričicu.
Zagrijte ulje i počnite.
Zagrijte ulje te dodajte sitno nasjeckani češnjak. Miješajte pa minuta, a zatim češnjaku dodajte miks sa sokom od naranče.
Miješajte umak
Miješajte dok se umak ne reducira. Dio umaka odvojite te njime premažite škampe, a dio ostavite za posluživanje.
Škampare pecite na roštilju
Tako marinirane škampe pecite na roštilju. Dovoljno je 5-6 minuta.
Poslužite
Poslužite uz umak i mikro zelenje azijski miks.