ZAPOŠLJAVANJE OSOBLJA I ULOGE U RESTORANU
Pri otvaranju restorana morate voditi računa o svojem timu. Dobro vođenje restorana ne mogu ovisiti o samo jednom čovjeku, potreban je angažman cijelog tima. U ovom odlomku naše serije "Kako otvoriti restoran?“ govorit ćemo o osnovnim koracima pri zapošljavanju osoblja i navesti uloge unutar tima koje trebate dodijeliti.
O ČEMU GOVORI OVAJ ČLANAK
Shvaćanje potreba u pogledu osoblja
1. ŠTO TREBA RAZMOTRITI PRI ODREĐIVANJU PRAVE VELIČINE TIMA ZA VAŠ RESTORAN
Položaji i dužnosti u restoranu
2. POPIS KLJUČNIH ULOGA I ODGOVORNOSTI U RESTORANU
Koliko je osoblja potrebno za restoran
3. ODREĐIVANJE BROJA ZAPOSLENIKA POTREBNIH ZA POPUNJAVANJE ULOGA U RESTORANU
Pravila i trošak rada u restoranu
4. TROŠAK RADA I PRAVNI PROPISI U restoran
Kako zadržati osoblje restorana
5. TEAM BUILDING I ZADRŽAVANJE ZAPOSLENIKA
Osnivanje tima iz snova
6. SAŽETAK - TIMSKI RAD OSTVARUJE SNOVE!
Česta pitanja
7. ČESTA PITANJA - ZAPOŠLJAVANJE OSOBLJA I ULOGE U RESTORANU
Ovisi o veličini restorana. Što je restoran veći i što je više stolova za posluživanje, to je potrebno više osoblja.
Većina restorana bira osoblje na temelju iskustva u tom području. No to ne mora biti odlučujući faktor jer ono što je važno je da su konobari koji predstavljaju Vaš restoran prijateljski raspoloženi i ljubazni. Zbog tih će se osobina Vaši klijenti uvijek osjećati ugodno.
Ako se Vaše osoblje međusobno slaže, svakodnevni rad bit će lakši. To ne samo da pozitivno utječe na radni proces već i na raspoloženje, a time i sveukupni dojam.