Jaja punjena dimljenim lososom i krastavcima
Recept Jaja punjena s dimljenim lososom i krastavcima razveselit će svako nepce svojim punim i iznenađujućim okusom. Kombinaciju okusa donosi vam g. Debić Darko koji je svoju kulinarsku vještinu stekao radeći u hotelu Esplanadi duže od dvadeset godina.
Sastojci
KoličinaSastojci
6velikih
jaja150g
dimljenog lososa2žlice
maslinovog ulja1mali
krastavacsok od pola limuna
1kom
svježeg koprasol
papar
baby špinat ili blitva i mikro zelenje za posluživanje
Koraci
Korak 1
Jaja kuhajte u posoljenoj vodi oko 6 minuta. Odlijte vruću vodu, a hladnom vodom prelijte jaja da se ohlade. Ogulite jaja.
Korak 2
Jaja prerežite po dužini na pola. Nježno uklonite žumanjke i stavite ih zdjelu, vilicom usitnite žumanjke na komadiće.
Korak 3
Losos narežite na male kockice. Odvojite 12 trakica lososa i zarolajte, za dekoraciju na kraju.
Korak 4
Krastavac narežite na male kockice. Kopar sitno nasjeckajte. Mikrozelenje i baby špinat ili blitvu operite.
Korak 5
Žumanjcima dodajte sok limuna, maslinovo ulje, krastavac, kopar, papar, malo soli i losos. Lagano promiješajte dok se sve ne sjedini.
Korak 6
Stavite otprilike 1 žlicu smjese žumanjaka u svaku polovicu bjelanjaka. Na vrh stavite mikrozelenje i odvojene rolice lososa. Neposredno prije posluživanja ukrasite grančicama kopra i posložite na „gnijezdo” od baby špinata ili blitve