Jaja punjena dimljenim lososom i krastavcima

Punjena jaja

Recept Jaja punjena s dimljenim lososom i krastavcima razveselit će svako nepce svojim punim i iznenađujućim okusom. Kombinaciju okusa donosi vam g. Debić Darko koji je svoju kulinarsku vještinu stekao radeći u hotelu Esplanadi duže od dvadeset godina.

Vrijeme pripreme20 min
Težina pripremeLagano
Porcije4

Sastojci

KoličinaSastojci
6velikih
jaja
150g
dimljenog lososa
2žlice
maslinovog ulja
1mali
krastavac
sok od pola limuna
1kom
svježeg kopra
sol
papar
baby špinat ili blitva i mikro zelenje za posluživanje

Koraci

Korak 1
Jaja kuhajte u posoljenoj vodi oko 6 minuta. Odlijte vruću vodu, a hladnom vodom prelijte jaja da se ohlade. Ogulite jaja.
Korak 2
Jaja prerežite po dužini na pola. Nježno uklonite žumanjke i stavite ih zdjelu, vilicom usitnite žumanjke na komadiće.
Korak 3
Losos narežite na male kockice. Odvojite 12 trakica lososa i zarolajte, za dekoraciju na kraju.
Korak 4
Krastavac narežite na male kockice. Kopar sitno nasjeckajte. Mikrozelenje i baby špinat ili blitvu operite.
Korak 5
Žumanjcima dodajte sok limuna, maslinovo ulje, krastavac, kopar, papar, malo soli i losos. Lagano promiješajte dok se sve ne sjedini.
Korak 6
Stavite otprilike 1 žlicu smjese žumanjaka u svaku polovicu bjelanjaka. Na vrh stavite mikrozelenje i odvojene rolice lososa. Neposredno prije posluživanja ukrasite grančicama kopra i posložite na „gnijezdo” od baby špinata ili blitve
Iskoristite pogodnosti kupovine u METROu
METRO FOODIE CLUB
POstani i ti kupac metroa
Prijavi se postani član Metro Foodie kluba
Postani član
Metro promocije
Provjerite aktualne ponude
Saznaj više