Zelena salata s tunom

Zelena salata s tunom
Vrijeme pripreme60 min
Težina pripremeMedium
Porcije7

Sastojci

KoličinaSastojci
300g
blitve
200g
smrznutog graška
100g
slatkog graška
200g
tune
50g
pecotino romano sira
pinjoli
jaje, maslinovo ulja
soli i papar
50ml
maslinovog ulja
1komad
sok i korica limuna
2žlice
sitno sjeckanog peršina
1ljutika
sitno sjeckana

Koraci

Korak 1
Blitvu kratko blanširajte, ocijedite i prebacite u posudu s hladnom vodom (možete dodati i led) kako bi se što prije ohladila, a da ne izgubi boju.
Korak 2
Grašak i slatki grašak kuhajte 5 minuta te ocijedite i također prebacite uposudu s hladnom vodom. 
Korak 3
Za preljev u tavi zagrijte maslinovo ulje i kratko prepržite ljutiku. Ostavite da se ohladi i zatim ju pomiješate s ostalim sastojcima.
Korak 4
U preljev dodajte blitvu, grašak i slatki grašak i sve promiješajte.
Korak 5
Tunu posolite, popaprite i kratko prepržite (minuta sa svake strane) te narežite na tanke šnite.
Korak 6
Jaje poširajte 3 minute u vreloj zakuhanoj vodi u koju ste dodali žlicu octa, no smanjite temperaturu prije stavljanja jaja kako voda ne bi jako ključala da vam se bjelanjak ne razlije.
Korak 7
Na tanjur posložite povrće, dodajte tunu, naribani pecorino sir i poširano jaje. Posolite, popaprite, prelijte dodatno s malo maslinova ulja i pospite preprženim pinjolima.