Zelena salata s tunom

Sastojci
KoličinaSastojci
300g
blitve200g
smrznutog graška100g
slatkog graška200g
tune50g
pecotino romano sirapinjoli
jaje, maslinovo ulja
soli i papar
50ml
maslinovog ulja1komad
sok i korica limuna2žlice
sitno sjeckanog peršina1ljutika
sitno sjeckanaKoraci
Korak 1
Blitvu kratko blanširajte, ocijedite i prebacite u posudu s hladnom vodom (možete dodati i led) kako bi se što prije ohladila, a da ne izgubi boju.
Korak 2
Grašak i slatki grašak kuhajte 5 minuta te ocijedite i također prebacite uposudu s hladnom vodom.
Korak 3
Za preljev u tavi zagrijte maslinovo ulje i kratko prepržite ljutiku. Ostavite da se ohladi i zatim ju pomiješate s ostalim sastojcima.
Korak 4
U preljev dodajte blitvu, grašak i slatki grašak i sve promiješajte.
Korak 5
Tunu posolite, popaprite i kratko prepržite (minuta sa svake strane) te narežite na tanke šnite.
Korak 6
Jaje poširajte 3 minute u vreloj zakuhanoj vodi u koju ste dodali žlicu octa, no smanjite temperaturu prije stavljanja jaja kako voda ne bi jako ključala da vam se bjelanjak ne razlije.
Korak 7
Na tanjur posložite povrće, dodajte tunu, naribani pecorino sir i poširano jaje. Posolite, popaprite, prelijte dodatno s malo maslinova ulja i pospite preprženim pinjolima.