Sate ražnjići

Pokrenite maštu pripremite ukusne i sočne ražnjiće za vaše goste ili za jednostavno druženje s prijateljima

Sote hero
Vrijeme pripreme45 minuta
Težina pripremeLagano
Porcije6

Sastojci

KoličinaSastojci
900g
Pilećih prsa
1korjen
Đumbira
3režnja
Češnjaka
2male
Čili papričice
1,5čajna žličica
Papra u zrnu
3čajne žličice
Sjemenki korijandera
1,5žlica
Smeđeg šećera
3čajne žličice
Kurkume
3žlice
Maslaca od kikirikija
1-2komada
Limuna
9žlica
Sojinog umaka
malo-
Ulja od kikirikija

Koraci

Pripremite začine
Nasjeckajte češnjak, đumbir i chili.
Prepržite i smrvite sjemenke
Lagano prepržite sjemenke korijandera i papra te ih smrvite u mužaru.
Pomiješajte začine
Pomiješajte s ostalim začinima, dodajte maslac od kikirikija, malo ulja od kikirikija i sojin umak.
Dodajte limun
Na kraju dodajte sok i koricu limuna te dobro promiješajte sve sastojke.
Narežite pileća prsa i marinirajte ih.
Narežite pileća prsa na duge trakice. Ostavite ih da stoje u marinadi 1-2 sata.
Pripremite ražnjiće
Stavite mariniranu piletinu na ražnjiće. Pecite ražnjiće na običnoj tavi, roštilju ili tavi za grill.
Poslužite ih
Poslužite s umakom od kikirikija.