Ramen juha s piletinom

Sastojci
KoličinaSastojci
500g
pilećeg filea100g
shitake gljiva100g
shimeji gljiva200g
pak choitjestenina bez jaja (noodle)
3komada
češnja češnjaka2cm
sitno sjeckanog đumbira1manji
luk sitno sjeckani50ml
soja sosa3 žlice
ribljeg umaka1žlica
rižinog octaulje
sol i papar
prženi sezam
sitno sjeckani mladi luk ili vlasac
2komada
meko kuhana jajasvježe rotkvice
Koraci
Na 3 žlice ulja prepržiti češnjak, luk i đumbir.
Dodati soja sos, riblji umak i rižin ocat.
Dodati 750ml vode i pileći file i pustiti da se kuha na laganoj vatri otprilike sat vremena.
Ukoliko je potrebno, povremeno dodati još vode.
Kad je piletina kuhana, izvaditi ju na tanjur.
U lonac gdje se kuhala piletina dodati tjesteninu i pustiti da se kuha prema uputi na vrećici.
Izvaditi tjesteninu van, a u vodu dodati na veće komade narezane shitake i shimeji gljive i pak choi u komadu.
Tjesteninu staviti u zdjelice, dodati juhu, gljive, pak choi, kuhano jaje prerezano na pola, natrganu piletinu, sitno sjeckani mladi luk ili vlasac i svježe rotkvice.
Poslužiti toplo.