Ramen juha s piletinom

Ramen juha s piletinom
Vrijeme pripreme
Težina pripreme
Porcije

Sastojci

KoličinaSastojci
500g
pilećeg filea
100g
shitake gljiva
100g
shimeji gljiva
200g
pak choi
tjestenina bez jaja (noodle)
3komada
češnja češnjaka
2cm
sitno sjeckanog đumbira
1manji
luk sitno sjeckani
50ml
soja sosa
3 žlice
ribljeg umaka
1žlica
rižinog octa
ulje
sol i papar
prženi sezam
sitno sjeckani mladi luk ili vlasac
2komada
meko kuhana jaja
svježe rotkvice

Koraci

Na 3 žlice ulja prepržiti češnjak, luk i đumbir.
Dodati soja sos, riblji umak i rižin ocat.
Dodati 750ml vode i pileći file i pustiti da se kuha na laganoj vatri otprilike sat vremena.
Ukoliko je potrebno, povremeno dodati još vode.
Kad je piletina kuhana, izvaditi ju na tanjur.
U lonac gdje se kuhala piletina dodati tjesteninu i pustiti da se kuha prema uputi na vrećici.
Izvaditi tjesteninu van, a u vodu dodati na veće komade narezane shitake i shimeji gljive i pak choi u komadu.
Tjesteninu staviti u zdjelice, dodati juhu, gljive, pak choi, kuhano jaje prerezano na pola, natrganu piletinu, sitno sjeckani mladi luk ili vlasac i svježe rotkvice.
Poslužiti toplo.