Troslojna pita
Sastojci
KoličinaSastojci
400g
glatko + integralno brašno2komada
jaja200g
svinjske masti50g
naribanog parmezana4žlice
hladne vode1žlica
soli200g
mljevenog mesa (junetina, svinjetina)1komad
jaja1/2šake
svježeg peršina200g
bundeve300g
špinata100g
ricotta sira50g
gorgonzole2komada
jajaSol
Papar
Maslinovo ulje
Koraci
Tijesto
Od navedenih sastojaka umijesiti prhko tijesto.
Obložite kalup tjestom
Odvojiti mali dio tijesta, a ostatak razvaljati na debljinu 0,5 cm i obložiti njime kalup za torte promjera 18 cm sa svih strana.
Ohladite kalup
Staviti kalup s tijesto u hladnjak dok pripremate nadjeve.
Prepržite meso
Meso začiniti, sol, papar i sitno sjeckani peršin te kratko prepržiti na malo maslinova ulja.
Kad je gotovo, ostaviti da se malo ohladi te mu dodati jedno jaje.
Stavite bundevu u pećnicu
Bundevu narezati na manje kockice, preliti s malo maslinova ulja, posoliti i staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva na 15 minuta.
Pripremite špinat
Špinat kratko blanširati, dobro ocijediti te usitniti.
Dodati špinatu ricotta sir, žličicu soli, malo papra, jaje i gorgonzolu natrganu na manje komadiće. Sve dobro promiješati.
Na dno kalupa rasporediti sloj mesa, na meso poslagati pečenu bundevu, a na bundevu špinat s ricotta sirom.
Od ostatka tijesta napraviti tanke trakice i poslagati kao mrežu po piti.
Staviti peći na 180 stupnjeva cca 45 minuta.