Bao buns s povrcem i tofuom

Bao bunsi s povrćem i tofujem su ukusno i zdravo jelo koje se priprema od mekanih, kuhanih kineskih peciva poznatih kao "bao bunsi". Ova vegetarijanska verzija sadrži hrskavo povrće i aromatični tofu, čineći ga idealnim izborom za one koji preferiraju biljnu prehranu.

Bao buns

Za pripremu, tofu se obično marinira u umaku od soje i začinima kako bi dobio bogat okus, a zatim se prži ili peče kako bi postao hrskav. Povrće poput svježeg krastavca, mrkve, klice mungo graha i različitih vrsta zelja dodaje se kao svjež i hrskav nadjev za bao bunse.

Nakon što su svi sastojci pripremljeni, bao bunsi se pažljivo otvaraju i puni ovim ukusnim nadjevom. Kombinacija toplih i mekanih peciva s hrskavim povrćem i aromatičnim tofuom stvara savršen kontrast tekstura i okusa.

Ovo jelo često se poslužuje s raznim umacima kao što su umak od kikirikija, umak od hoisin s umakom od soje ili ljutom papričicom za dodatni okus. Bao bunsi s povrćem i tofujem su ne samo ukusni, već i estetski privlačni, čineći ih popularnim izborom u restoranima i kod kuće za obrok koji će zadovoljiti svačije nepce.

Vrijeme pripreme45 min
Težina pripremeMedium
Porcije4

Sastojci

KoličinaSastojci
160ml
tople vode
7g
krastavaca
1žlica
šećera
1žlica
brašna
sezamovo ulje
1kom
poriluka nasjeckan na trakice
2češnja
češnjaka, sitno sjeckan
200g
dimljenog tofua
150g
shitake gljiva nasjeckane na šnite
1kom
crvena ili žuta paprika
soja sos, sriracha,
suncokretovo ulja, sezamove sjemenke
mladi luk

Koraci

Korak 1
Kvasac pomiješati sa žličicom šećera, toplom vodom i žličicom brašna i ostaviti na toplom otprilike 10 minuta.
Korak 2
Pomiješati brašno i sol u većoj posudi.
Korak 3
Dodati kvasac te umijesiti tijesto.
Korak 4
Ostaviti pokriveno da se diže dok se udupla.
Korak 5
Zagrijati suncokretovo ulje u tavi ili woku te dodati redom češnjak, poriluk, kupus, mrkvu, papriku te sve pržiti dok ne omekša.
Korak 6
Dodati tofu, soja sos i srirachu. Maknuti s vatre i ostaviti da se ohladi.
Korak 7
Tijesto podijeliti na 10 jednakih dijelova.
Korak 8
Svaki dio razvaljati u krug promjera otprilike 10-12 cm.
Korak 9
U sredini tijesta dodati 2-3 žlice nadjeva te zamotati tijesto. Ponoviti dok ne potrošite svo tijesto.
Korak 10
U neprijanjajuću tavu dodati malo ulja te ga zagrijati.
Korak 11 
Staviti punjena peciva u tavu i peći 2-3 minute.
Korak 12
Kad je dno dobilo zlatno smeđu boju okrenuti ih i dodati 50 ml vode da bi dobili paru.
Korak 13
Smanjiti temperaturu te poklopiti i pustiti 10ak minuta ili dok vodi ne ispari.
Korak 14
Izvaditi na tanjur, posuti sezamovim sjemenkama i sitno sjeckanim mladim lukom te poslužiti uz umak koji ste napravili od soja sosa, sezamovih sjemenki i mladog luka.
Ne propustite
metro katalozi
provjerite što smo ovaj put izdvojili za vas
Pronađite najbolje ponude na jednom mjestu
Pogledajte ponude
newsletter
uvijek budite u toku. prvi saznajte novosti i ponude
Prijavite se na naš newsletter
Prijavi se