gourMetro

Sushi masterclass i Ikejime metodu

Izrada raznih oblika Sushi-ja i upoznavanje sa Ikejime ribom

Sushi radionica

21-10-2024 - 22-10-2024
10:00 - 12:00
Kuhinja Metro Jankomir
Mladen Križanović
info@metro-cc.hr
besplatno
18 od 30 dostupno

Izrada sushi-ja, prezentacija Ikejime metode

Chef Mladen Križanović, renomirani majstor sushija iz prestižnog Sushi bara Madai, svojom vrhunskom tehnikom i dugogodišnjim iskustvom podiže standarde japanske kulinarske tradicije u Hrvatskoj. Kao vlasnik certifikata Tokyo Sushi akademije, jedne od najprestižnijih škola za obuku sushi majstora na svijetu, Chef Mladen posjeduje duboko razumijevanje japanske gastronomije i suptilnosti koje sushi zahtijeva. Njegova stručnost i posvećenost svakom detalju čine ga jednim od najcijenjenijih sushi majstora u regiji.

Jedan od ključnih elemenata u njegovoj kuhinji je primjena tehnike **Ikejime**, tradicionalne metode japanskog humanog usmrćivanja ribe koja osigurava vrhunsku kvalitetu mesa. Ova metoda ne samo da omogućuje bolji okus i teksturu, već i dulje očuvanje svježine, što je ključno za sushi.

Na svojim radionicama, Chef Mladen nas vodi kroz proces stvaranja različitih oblika sushija koristeći **brancina pripremljenog tehnikom Ikejime**. Brancin, poznat po svom delikatnom okusu i čvrstoj teksturi, savršen je izbor za one koji žele naučiti umjetnost sushija iz prve ruke. Chef Križanović pokazuje kako se pravilno filetira riba, reže na fine komade te oblikuju sushi rolice, nigiri i sashimi. Kroz ove demonstracije, ne samo da podučava tehnike pripreme, već i naglašava važnost svježine sastojaka, ravnoteže okusa te prezentacije, što su ključne komponente svake sushi kreacije.

Uz svaki pokret noža, Chef Mladen prenosi znanje o filozofiji iza sushija, gdje se svaka komponenta jela pažljivo odabire i obrađuje kako bi stvorila savršen sklad između okusa, teksture i estetike. Sudionici radionice imaju priliku iz prve ruke vidjeti kako vrhunski profesionalac kombinira tradicionalne tehnike s modernim pristupima, a sve to s posebnim naglaskom na poštovanje prema namirnicama i tehnici Ikejime.

Za sve ljubitelje sushija i one koji žele naučiti više o ovoj drevnoj japanskoj umjetnosti, radionica pod vodstvom Chef Mladena Križanovića pruža neprocjenjivo iskustvo.

Dan::
21-10-2024
10:00 - 12:00

Izrada sushi-ja, prezentacija Ikejime metode

Mladen Križanović

Mladen Križanović sushi je chef s višegodišnjom karijerom u različitim kategorijama proizvodnje i posluživanja sushi-ja. Svoje iskustvo gradio je kroz sustave poput: supermarket sushi-ja, catering-a, a-la carte restorana i industrijske proizvodnje sushija. 2018. godine položio je certifikat na renomiranoj Tokyo Sushi Akademiji, gdje je stekao znanja o tradicionalnom Edo-Mae (Tokyo style) sushi-ju. Trenutno je chef kuhinje u novom i jedinom sushi restoranu u Varaždinu - Madai, a ujedno radi i kao predavač na popularnim zagrebačkim sushi radionicama.

Mladen
Would you like to be the first to secure a spot?
Get an early invite to every new experience or event organized by METRO.
Show me the other events
Browse our full range of courses and events.